top of page
CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP
DE GOUDSE WAARDEN
VERHOUDINGSREKENEN (leerjaar 3)
REKENEN MET VERHOUDINGEN: begripskennis oefenen
In de les van wiskunde heeft de docent tijdens de instructie jou begrippen geleerd, die aansluiten bij het onderwerp: rekenen met verhoudingen. Waarschijnlijk heb je de begrippen ook terug zien komen bij het maken van opdrachten bij 2F Verhoudingen in NUMO. Op deze site kun je testen of je de begrippen onthouden hebt en of je ze ook echt begrepen hebt.
Hieronder zie je als eerste een oefening om te kijken of je de begrippen kan koppelen aan de bijbehorende eigenschappen. Dit ga je doen met een memory-spel.
Nu je de begrippen met de bijbehorende eigenschappen kunt combineren, wordt het tijd om te testen of je in staat bent om de begrippen ook te herinneren. Aan jou de taak om het juiste begrip te vinden bij de omschrijving.
Als je de testen foutloos hebt kunnen maken, heb je de begrippen vrij goed onthouden. Bij de volgende test ga je kijken of je ook echt de begrippen begrepen hebt. In de oefening hieronder moet je namelijk steeds kunnen ontdekken voor welk begrip de antwoorden staan. Tussen de antwoorden staat steeds één verkeerd antwoord en de vraag aan jou is dan om welk antwoord het gaat. Als je deze oefening foutloos kunt maken, dan beheers je de begrippen goed.
REKENEN MET VERHOUDINGEN: verhoudingstabel invullen
Nu je de begrippen bij rekenen met verhoudingen goed begrijpt, kun je vervolgens hierbij dingen uit gaan rekenen. Hoe dit moet ga je leren in een volgende les, maar voor die tijd is het wel handig om weer even de voorkennis op te frissen hoe je ook alweer een verhoudingstabel invult. Hieronder zie je een oefening om stap voor stap te testen of je nog weet hoe dit werkt. In de test plaats je steeds het kaartje op de juiste plek in, of bij de tabel.
Als je de test van verhoudingstabellen helemaal foutloos hebt afgerond, dan ben je klaar voor de volgende les om ook echt opgaven te gaan berekenen met behulp van een verhoudingstabel.
bottom of page